sobota, 29 października 2016

Banalny przepis na spaghetti z krewetkami.

Idealne na fit kolację z ukochanym pakerem/fit przyjaciółką/samym sobą <wstaw dowolne>Banał. Robi się mega szybko, smakuje bardzo dobrze. I wiadomo... przygotowując owoce morza łatwiej udać, że niezłe z nas kucharki :-P 

Potrzebujemy:
-makaron spaghetti
-masło
-oliwa z oliwek
-krewetki
-natka pietruszki
-zioła prowansalskie
-sól himalajska
-pieprz czarny
-oregano
-cytryna
-czosnek
-szpinak
-żółty ser

Przygotowanie:

  1. Makaron gotujemy al dente. 
  2. Na patelni rozpuszczamy odrobinę masła i dolewamy nieco oliwy z oliwek. Wrzucamy na nią 2 garści szpinaku lub kilka kostek mrożonego. Czekamy aż szpinak się poddusi/rozpuści. Dodajemy posiekany drobno czosnek i krewetki. Posypujemy odrobiną soli, ziołami prowansalskimi, pieprzem, i oregano. Czekamy aż krewetki będą gotowe (skurczą się). I posypujemy je posiekaną natką pietruszki.
  3. Przecedzamy makaron (nie polewamy go zimną wodą po odcedzeniu!). Do gorącego makaronu (znajdującego się w garnku) dodajemy krewetki, posypujemy całość utartym serem i wyciskamy do środka połowę cytryny. 
  4. Całość mieszamy, aż do rozpuszczenia się sera.



Przepis banalny, że aż śmieszny. A wierzcie mi na słowo, to jest pyszne. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz