Potrzebujemy:
-makaron spaghetti
-masło
-oliwa z oliwek
-krewetki
-natka pietruszki
-zioła prowansalskie
-sól himalajska
-pieprz czarny
-oregano
-cytryna
-czosnek
-szpinak
-żółty ser
Przygotowanie:
- Makaron gotujemy al dente.
- Na patelni rozpuszczamy odrobinę masła i dolewamy nieco oliwy z oliwek. Wrzucamy na nią 2 garści szpinaku lub kilka kostek mrożonego. Czekamy aż szpinak się poddusi/rozpuści. Dodajemy posiekany drobno czosnek i krewetki. Posypujemy odrobiną soli, ziołami prowansalskimi, pieprzem, i oregano. Czekamy aż krewetki będą gotowe (skurczą się). I posypujemy je posiekaną natką pietruszki.
- Przecedzamy makaron (nie polewamy go zimną wodą po odcedzeniu!). Do gorącego makaronu (znajdującego się w garnku) dodajemy krewetki, posypujemy całość utartym serem i wyciskamy do środka połowę cytryny.
- Całość mieszamy, aż do rozpuszczenia się sera.
Przepis banalny, że aż śmieszny. A wierzcie mi na słowo, to jest pyszne.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz