-100g kaszy jaglanej
-mleko kokosowe
-wiórki kokosowe
-miód
-olejek migdałowy
-migdały
Przygotowanie:
-Gotujemy kaszę jaglaną w 450ml mleka kokosowego, aż zupełnie wchłonie mleko, pamiętamy o mieszaniu ponieważ lubi się przypalać... no i oczywiście mi wykipiała bo zaczęłam robić 54 inne rzeczy jednocześnie.
-Pod koniec gotowania się kaszy wsypujemy do niej 5 czubatych łyżek wiórków kokosowych i kilka kropel olejku migdałowego, dodajemy miód - najlepiej spróbować i stwierdzić ile tego miodu bo ja stanowczo przesłodziłam.
-Tak przygotowaną kaszę ^^ wstawiamy do lodówki aby ostygła. Kasza jaglana stygnie dosyć długo i ja osobiście poparzyłam ręce 'lepiąc' kulki.
-Ostudzoną kaszę wyjmujemy, lepimy z niej kulki, wkładając migdały do środka, następnie obtaczamy z wiórkach z kokosa.
-Chłodzimy.
Jak dla mnie - mega sycące! No i nie są to puste kalorie :-)
a ja właśnie zrobiłam jagielnik Rafaello, składniki praktycznie te same :) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńElcia? :D
Usuńnie :)
OdpowiedzUsuńa więc nie wiem :D
UsuńSmaczny jagielnik? :)
tak pychotka! polecam takie słodycze :)
UsuńWe re so much softer and we know exactly what each other would like.
OdpowiedzUsuńNot enough to get me off but just enough to keep me stimulated and pulsing.