Menu
czwartek, 27 października 2016

Fit Rafaello. Proste jak budowa cepa, sycące jak... nie wiem co :D

Potrzebujemy:
-100g kaszy jaglanej
-mleko kokosowe
-wiórki kokosowe
-miód
-olejek migdałowy
-migdały

Przygotowanie:
-Gotujemy kaszę jaglaną w 450ml mleka kokosowego, aż zupełnie wchłonie mleko, pamiętamy o mieszaniu ponieważ lubi się przypalać... no i oczywiście mi wykipiała bo zaczęłam robić 54 inne rzeczy jednocześnie.
-Pod koniec gotowania się kaszy wsypujemy do niej 5 czubatych łyżek wiórków kokosowych i kilka kropel olejku migdałowego, dodajemy miód - najlepiej spróbować i stwierdzić ile tego miodu bo ja stanowczo przesłodziłam.
-Tak przygotowaną kaszę ^^ wstawiamy do lodówki aby ostygła. Kasza jaglana stygnie dosyć długo i ja osobiście poparzyłam ręce 'lepiąc' kulki.
-Ostudzoną kaszę wyjmujemy, lepimy z niej kulki, wkładając migdały do środka, następnie obtaczamy z wiórkach z kokosa.
-Chłodzimy.

Jak dla mnie - mega sycące! No i nie są to puste kalorie :-)

6 komentarzy:

  1. a ja właśnie zrobiłam jagielnik Rafaello, składniki praktycznie te same :) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Odpowiedzi
    1. a więc nie wiem :D
      Smaczny jagielnik? :)

      Usuń
    2. tak pychotka! polecam takie słodycze :)

      Usuń
  3. We re so much softer and we know exactly what each other would like.
    Not enough to get me off but just enough to keep me stimulated and pulsing.

    OdpowiedzUsuń